125 блока с представители на 50 детски градини, 63 училища, 6

...
125 блока с представители на 50 детски градини, 63 училища, 6
Коментари Харесай

50 градини и 63 училища ще се включват в празничното шествие във Варна за 24 май

125 блока с представители на 50 детски градини, 63 учебни заведения, 6 центъра за поддръжка за личностно развиване, 5 висши учебни заведения и блок на културните и научни институти ще се включат в тържественото общоградско шествие по случай 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската  писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Това оповестиха уредниците на събитията от дирекциите " Образование и юношески действия " и " Култура и духовно развиване " към Община Варна.  

Празничната стратегия ще стартира в 9,20 ч. с признателен молебен в Катедралния храм " Успение Богородично “. В 10 ч. на пл. " Св. Св. Кирил и Методий “ ще бъде издигнато българското знаме, след което е планувана фолклорна комбинация с над 600 възпитаници и студенти, а в небето ще полетят цветни балони с буквите от българската писменост и гълъби. 

Под звуците на химна " Върви, народе, възродени “, изпълнен от духовия оркестър на Националното учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “, ще тръгне празничното шествие, водено от кмета на Варна Иван Портних, формалните лица и тазгодишните носители на Награда " Варна “ в региона на образованието, науката и културата. Традиционно след този блок ще преминат възпитаници и учители от ОУ " Св. Св. Кирил и Методий ", които празнуват патронен празник, следвани от учебните заведения, които са носители на " Награда Варна “ - ОУ " Панайот Волов “, СУ " Св. Климент Охридски “, Общинският детски комплекс, учебни заведения, честващи юбилеи - ВМГ " Св. Николай Чудотворец “ - 75 години, ОУ " Черноризец Храбър “ - 50 години. Успоредно с тях ще се движи и колона от деца, учители и родители от детските градини на Варна. В края ще преминат и блоковете на висшите учебни заведения и духовият оркестър на Военноморските сили.

Шествието ще се движи в две успоредни колони в обособените платна на бул. " Мария Луиза “ до кръстовището с бул. " Сливница “. След това част от блоковете ще продължат по бул. " Осми Приморски полк “, а друга - по бул. " Сливница “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР